Fri frakt, vid köp över 199:-

Om Hobbex

Minns du när du var liten och du fick hem ”Hobbex-katalogen”?


Hobbex-katalogen 1971

Om inte, så kolla med din farsa, han vet säkert vad det handlar om! Det var tider då man gick och längtade efter katalogen och att få läsa om och kika på alla nya häftiga och roliga prylar Hobbex hade att erbjuda. De mest omtalade produkterna genom tiderna är bl.a. alla moppedelar, skämtartiklar, plastmodeller, knivar och pilbågar samt den berömda ritningen till cykelbilen Fantom!

Det är fortfarande så att vi varje månad får in handskrivna brev, med önskemål om att få köpa produkter som fanns i katalogerna på 70- och 80-talet. Men så har vi ju haft storsäljare som Rambokniven, sjungande fiskar och annat skoj i sortimentet också. Hobbex har varit ett stående arv associerat med att ha roligt i flera generationer, och leder fortfarande i den rollen. Unga som gamla vet att vi alltid har något kul att erbjuda.

Hobbex startades i postorderstaden Borås 1961 av Bo Lycksén och Jan-Ove Nilsson. Det första vi gjorde var att sälja svenska JOFA-tält i Tyskland. Därifrån gick vi till att bli en leverantör av roliga fritidsprodukter till Svenska folket.


Hobbex-katalogen 1996

Spännande prylar har alltid legat oss varmt om hjärtat, radiostyrda bilar, skämtprylar och allt annat som gör att varje dag blir lite roligare, och det är en tradition som håller i sig även idag. Hobbex har fortfarande det senaste inom prylar och gadgets. På senare år har vi varit med och introducerat massor av nya roliga produkter på den Svenska marknaden – som t.ex. drönare och Smartboards – saker som för bara några år sedan var helt okända, men som du idag hittar i många Svenska hem.

Även om vi varje år släpper en julkatalog är vi numera en modern E-handlare, och även om sortimentet har utvecklats mycket under våra 55 år, så är vi fortfarande marknadsledande på radiostyrt, skytte, hobbyprylar och gadgets. Precis som det alltid har pratats om Hobbex, så syns vi idag även brett på nätet via vår webbshop samt bland annat Google, Facebook och Instagram. Länkar till kul produkter delas flitigt, och vi håller aktivt kontakten med våra kunder online.

Våra marknader har expanderat till att bedriva E-handel i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Luxemburg, Holland och Belgien. Utöver det så finns vi nu med fysiska butiker på inte mindre än 17 stycken olika ställen i Sverige.

Läs mer om våra butiker här.Hobbex 2016

Vår vision är att bli norra Europas ledande kedja för prylar och presenter. Vi vill ha inspirerande butiker som är roliga att besöka och där alla kan hitta en annorlunda och rolig pryl att köpa med sig hem eller ge bort i present. Hobbex fortsätter att sätta leenden på läpparna – 55 år senare – och vi fortsätter att expandera och ligga i framkant.

Välkommen in till någon av våra butiker, eller fortsätt din rundvandring här i vår webbshop!