Roligare fritid
Tel: 033-13 71 40
Dagens klipp!
Gilla oss på Facebook
Följ vårt nyhetsbrev

Elektronik / Prylar / Maskerad / Halloween / Om Halloween

När är Halloween?

Varje år undrar folk vilket datum Halloween är, och det är klart, man vill ju vara beredd med kostymer, dräkter, smink och allt som skall införskaffas! Halloween inträffar, och firas i Sverige, faktiskt samma datum varje år: den 31 oktober. Alltså: Halloween är den 31 oktober även året är 2016, 2017 eller 1998!

Många blandar ihop Halloween med Alla Helgons Dag, som istället infaller lördagen mellan 31 oktober och 6 november. Det är inte samma högtid i Sverige, men namnet kommer från ”all hallows eve”, alltså kvällen före All Hallows Day.

Halloween började firas i Sverige på 1990-talet och har vara vuxit i popularitet. Och det är väl klart – vem vill inte ha en ursäkt till att klä ut sig till alla möjliga slags zombies, varulvar, machete-mördare, pirater, monster, häxor och vampyrer, för att sedan stryka runt och skrämma vettet ur varandra? Köp dig en egen kostym direkt här på Hobbex!


Vad är Halloween?

Halloween har sina rötter i keltiska helgdagen Samhain som firades i Skottland och på Irland. På 1800-talet tog Irländska utvandrare till med sig traditionen till USA där den fick fäste och förvandlades genom åren till Helloween som vi känner till det idag. Detta tillsammans med Guy Fawkes Night, som firas precis innan eller precis efter Halloween i vissa delar av den engelsktalande världen.


Dräkter
Teman
Filmrelaterat
Buttericks Halloween
Masker
Linser
Hattar
Peruker
Smink
Tillbehör Maskerad
Dekor / Inredning
Om Halloween